Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Lauantaina, 13.02.2016 klo 17:25

Kysy mitä vain mistä vain! 23

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 10

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Maanantaina, 13.06.2016 klo 21:44  
+
0
^Eihän sitä öljyn välttämättömyyttä tiedä, ellei kokeile, että pärjääkö ilman. Sitten öljy vaan takaisin, jos tuntuu, että koira tarvitsee sitä ihon ja turkin vuoksi. Nothing lost. :hymy:

Ihan hirveitä kamikaze-vähennyksiä ei kannata ruoan määrään tehdä kerralla, ettei lähde oireilemaan tyhjää mahaa, jos siihen on taipumusta. Esim. niin voisi lähteä liikkeelle, että jättää öljyn pois ja antaa jommalla kummalla aterialla vaikka 75% nykyisestä ruokamäärästä... Jos olisi tarvetta laihduttaa omaa aikuistani, pienentäisin ilta-ateriaa, koska se tulee yötä vasten ja nälkä ei niin todennäköisesti yllätä (kyseessä on tyhjän mahan oksentelija).

Jos tämä ei aiheuta selvää vaikutusta parissa viikossa, niin sitten voi pienentää toista ateriaa ja hiljalleen katsoa, että millä määrällä paino lähtee hiljalleen tippumaan. Lenkkinamit kannattaa myös jollain tavalla laskea tai esim. ottaa toisen aterian ruokamäärästä suorana vähennyksenä, niin pysyt kärryillä, että kuinka paljon ruokaa oikeastaan lenkeillä menee. Muutamalla namilla tuskin nyt mitään käytännön merkitystä on, mutta jos sieltä tulee vaikka puolikas ateria lisää, niin varmasti vaikuttaa.
kääpin uros -09
shelam uros -16

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 14.06.2016 klo 12:01  
+
0
^ Kiitti neuvoista! :hymy: Jätin tänä aamuna jo öljyn pois, koira katto vähän aikaa mua ruokaa maistettuaan et missä hänen öljynsä viipyy, mut söi sit kuitenkin ihmettelemättä.
Ja noita namuja aletaan nyt aluks antaan maksimissaan se pussin ohjeellinen määrä päivässä, ja opetellaan siihen et treenipäivinä oikeesti iltaruuasta vähenee mutulla saman verran nappulaa kun on treeneissä menny kuivalihaa/lihapullaa. Ja ilta-ateriasta otan sen mitan kukkuran verran vaikka nyt sit pois, ja annan tasamitallisen vaan. Jospa tämä näillä eväillä lähtis käyntiin... :hymy:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 14.06.2016 klo 18:51  
+
0
^Kuulostaa hyvältä lähestymistavalta! Sit vaan ruoan määrää vähän lisää alaspäin, jos ei parin viikon kuluttua ole havaittavissa pientä painon laskua. :hymy:
kääpin uros -09
shelam uros -16

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 09.07.2016 klo 20:48  
+
0
Minä havahduin viime kesänä kun chihulta oli vyötärö kadonnut... Punnitsin sen, niin 2,8kg näytti vaaka. Siinä oli se n. 300g liikaa ja se on oikeasti paljon noin pienelle koiralle. Se syö raakaruokaa ja pienensin vain annoskokoa vähän. Ja todella pikkuhiljaa. Se on koira, jolla on aina nälkä ja pohjaton maha. No nyt se painaa 2,6kg. Ei ihan 300g tippunut, mutta nyt se ei tunnu enää niin "pehmeältä" :nauru: Ja on sillä jo vyötärökin kun kaatosateella käydyn lenkin jälkeen sitä katselin. Se söi ennen 75-80g lihaa päivässä, nyt 60-65g. Kun nyt talvella kävin sen kanssa treeneissä, niin treenipäivinä iltaruoka-annos oli pienempi.

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 10.07.2016 klo 17:21  
+
0
Voisiko ne namit vaihtaa siihen Lepon omaan ruokaan, siten että aamulla laittaa sen raksumäärän valmiiksi mikä on päiväannos ja siitä sitten taskuun nameja sen verran kuin haluaa. Ja jos treeneissä menee ruokaa niin ne raksut toimisi palkkana? Kuullostaa vähän liialta jos ruoka-annosta pitäisi vähentää ja silti sen lisäksi menee sitten nameja päivittäin paljonkin (?). Ei nyt muutama nami haittaa mut jos menee paljon, niin voisi kuvitella että se voisi olla yksi syy lihomiseen, niin paljon eläinlääkäritkin varoittelee noista "ylimääräisistä". ;) Toisaalta jos haluaa vähän parempia nameja niin tekisin siitä lihasta namit itse, mitä annat raksujen seassa. Mistä tahansa jauhelihasta saa ainakin helposti namit kun sotkee kananmunan kanssa ja laittaa pellille levyksi ja leikkaa paistetun levyn paloiksi. Vielä kun vähän kuivattaa uunissa niitä paloja niin toimii paremmin taskussa. Itse tekemällä tietää mitä niissä nameissa on ja paljonko voi antaa, eli käytännössä kaiken, jos se on se päivän ruoka-annos. :)
Entä voisitko harkita siirtäväsi Lepon yhdelle ruualle päivässä? Itselle ainakin helpompi miettiä yks ruoka-annos päivään ja siihen suhteuttaa treeninamit jne.
Jos tuntuu et annoksesta jää huutava nälkä ja levoton koira, niin voisiko kokeilla laittaa ruuan joukkoon kasvissosetta tai nauhanmahaa?

Mä teen säännöllisesti aina isomman määrän lihanameja itse, jotka suunnilleen vastaa ns. "kunnon ruokaa". Niihin tulee jauhelihaa, maksaa, kananmunaa, pellavarouhetta, kalsiumia, d- ja e-vitamiinia ja sinkki. Eli käytännössä teen semmosen lihamössön lisineen mitä tuo syö muutenkin, ja vedän sen sitten vaan monitoimikoneessa sileäksi massaksi ja paistan levynä, leikkaan paloiksi ja kuivatan pintakuivaksi. Niitä mulla on sitten 100g pusseja pakkasessa, mikä riittää semmoiseen vähän pidempään tokotreeniin tms. ja jos semmoisen otan sulamaan treenejä varten niin otan 100g vähemmän lihaa tai vähennän 50g raksujen määrää. Helppo arvioida noita määriä kun treeninamit vastaa koiran omaa ruokaa. Lisäksi mulla on aina pakkasessa valmiina yhtälailla kypsennettyjä ja hieman kuivattuja broilerin sydämen paloja, mutta ne on niin vähärasvaisia että niitä en niin paljoa huomioi iltaruuassa.

No, hyvä kun huomasitte liikakilot, eiköhän ne lähde karisemaan kun vähän kiinnittää huomiota mitä syöttää. :)

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 10.07.2016 klo 22:17  
+
0
^ Kiitti vinkeistä! Dieetin aloittamisestahan on siis jo ylihuomenna 4 viikkoa, eli ylimääräistä on jo ehtinyt karisemaan tuolla yllä mainitsemallani vähennysmäärällä. :hymy: Tiistaisin oon aina Lepon punninnut, ja viime ti paino oli 15,1kg (kun painavimmillaan oli siis 16,2kg, laihiksen alussa 15,8kg) ja agitreeneissä tää meidän hieroja/kouluttaja sanoi että alkaa olla jo aika lähellä ideaalipainoa jos vyötärölinjaa kattelee. :hymy:
En oikein tiedä minkä nyt sit ottaisin Lepon tavoitepainoksi, vai meenkö sen mukaan että millon tuntuu kylkiluut helposti niin sit suurin piirtein siihen painoon lopettelee. Öljyn otan piakkoin takas käyttöön, mut jatkossa 1-2tl per päivä eikä mitään lorauksia tai ruokalusikallisia. :nauru: Ja vois tosiaan sit alkaa tekemään jatkossa niin, että laittaa Lepon iltaruuan namipussiin ja sitten iltaruualla antaa loput mitä on päivän mittaan jääny (helpompi anopillekin selostaa jos Leppo on hoidossa, ei tuu sielläkään sit liikaa syötettyä :nauru:). Aika vähän ollaan namiteltu Leppoa nyt lenkeillä, on jääny semmonen turhasta namittaminen selkeesti pois kun on joutunu miettiin ettei se sais liikaa. :nauru: Mut toi namipussi syötellään ensiks pois ennenkö aletaan käyttään lenkeillä taas nappulaa palkkana.

Eiköhän meillä treenejä varten oo palkka-asiat hallussa, uskoisin ainakin. Oon alkanu vähentään mutu-tuntumalla agilitypäivän iltaruokaa, ottanu suurin piirtein sen verran pois mitä on saanu (ja käytetään treeneissä palkkana siis pääosin vähäsuolaista lihapullaa ja kuivalihoja, tai nakkia hyvin pieneks pilkottuna paremman puutteessa). Toi oli kuitenkin hyvä "reseptivinkki", kiitos siitä! :hymy:
Kyllä me näillä eväillä varmaan pärjätään. :nauru:

Helmi12: On se pienelle koiralle joo paljon, vaikkei siltä kuulostakaan! Hienoa että Helmin paino putosi, salakavalaa kyllä tuo lihominen ainakin Lepolla oli. :nauru: Mut Leppo kyllä pudottikin sit ekalla viikolla 500g!! :eek: Hirveesti nesteitä oli kehossa vissiin kun tokalla viikolla ei pudonnut oikeen yhtään, ennenkö alkoi laskemaan tasasemmin.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 10.07.2016 klo 23:45  
+
0

dinski kirjoitti:

^
En oikein tiedä minkä nyt sit ottaisin Lepon tavoitepainoksi, vai meenkö sen mukaan että millon tuntuu kylkiluut helposti niin sit suurin piirtein siihen painoon lopettelee.Kannattaa tehdä juurikin noiden kylkiluiden mukaan. Ne kertovat ideaalin painotilanteen riippumatta siitä, että tapahtuuko esim. lihasmassassa muutoksia. :hymy: Eipä koiraa juurikaan tarvitse punnita, jos tarkkailee niitä kylkiä.

Minulla on tapana käydä koirien kyljet läpi säännöllisesti, vanhemman koiran viikottain ja junnun jopa päivittäin. Viime kesänä jouduin viemään vanhemman koiran hampaan poistoon, jonka yhteydessä kysyivät painoa. Siinä vaiheessa tajusin, että en ollut punninnut koiraa varmaan ainakaan kolmeen vuoteen. :nauru: Sanoin, että todennäköisesti 5,5 kg, mutta käydään vielä varmistamassa, kun ei ole tullut punnittua --> paino oli vaa'alla tismalleen sen 5,5 kg.

Jouduin aikoinaan koiran kastraation jälkeen säätämään energiansaantia hiukan pienemmäksi, jolloin säännöllinen kylkiluiden tarkkailu toimi kyllä hyvin. Vaa'alla koira ei käynyt silloinkaan. Säännöllisesti kun niitä tunnustelee, oppii kyllä nopeasti huomaamaan pienen turpoamisen tai turpoamisen vähenemisen, heti kun sellaista käy.

Hienoa, että Lepon projekti etenee hyvin! Jatkotaktiikat kuulostavat myös toimivilta. :hymy:
kääpin uros -09
shelam uros -16

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Maanantaina, 11.07.2016 klo 09:29  
+
0
Just sopivasti ruuasta ja lihomisesta puhetta eli siis mitenhän tässä käy vai käykö mitenkään kun ostin koirille Valion active ruokaa joka on tarkoitettu esim veto ja metsästyskoirille? :nauru: Ei ollut tavallista ja halusin heti testata tuota.
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

_Kisse_

_Kisse_
Viestimäärä: 574

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 16.07.2016 klo 10:08  
+
0
Onko joku antanut kissalle/koiralle Synulox nimistä antibioottia?

Meidän 4,5v kolli sai virtsatientulehdukseen tuon keskiviikkona, annoksena 1,5 tabua aamuin illoin. Ongelmaksi on nyt siis muodostunut se, että kissa oksentelee välillä pillerin oton jälkeen, yleensä joka yö, muutama tunti pillerin antamisen jälkeen. Päivisin kaikki kama pysyy kyllä sisällä.
Maitohappoja olen sekoittanut ruokaan, mutta taitaa kaveri tietää että ruoassa on jotain ylimääräistä kun ei syö.
Samoiten pillerin annon yhteydessä on alkanut kuolaamaan ihan hullun lailla, liekö stressi tai pillereiden paha maku? Mutta kamalan näköistä sotkua silti, varsinkin kun yritin sekoittaa jauhemaisen pillerin veteen ja antaa ruiskulla.. :ttou:

Eläinlääkärille soittelen tossa maanantaina kun on seuraavan kerran paikalla niin katotaan jos vaihdetaan kuuria, mutta syötänkö sisulla nyt kaverille noita pillereitä siihen asti? Onko muilla ollut samanlaisia oireita?Tuntuu hieman turhalta kun puolet tulee oksuna ja toinen puoli kuolana pihalle. Tulehduksen oireet hävis samana iltana kokonaan ja muuten kissa on kyllä normaali ja pirtsakka.
- Welsh Corgi Pembroke, Maxim s. 26.1.2014 -
- maatiaiskisu Sulo Sigmund Mauritzio s. 22.11.2012-

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 16.07.2016 klo 11:11  
+
0
^Kuolaaminen (ja oksentelu) on todennäköisesti oireita antibiootin aiheuttamasta närästyksestä tai pahoinvoinnista. Itse en alkaisi minkään ruiskujauheseoksen kanssa sotkemaan, enkä maitohappobakteerejakaan sekoittaisi ruokaan, jos ne ei niin mene. Tabletti kurkkuun ja jotain hyvää namia kuonon päälle koiran hamuttavaksi niin menee molemmat samalla kerralla. Noin siis toimisin sekä sen antibiootin sekä maitohapon kera. Maitohapot olisi tuossa tilanteessa erityisen hyvät, jos tabletit aiheuttavat närästystä koiralle.

Jos ongelmia on lähinnä vaan yöllä, niin makaaminen ilmeisesti pahentaa olotilaa. Entä, jos antaisit iltaantibiootin jo pari tuntia aiemmin, että se olisi kerinnyt jo eteenpäin mahasta ennen yötä.

_Kisse_

_Kisse_
Viestimäärä: 574

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 16.07.2016 klo 11:35  
+
0
^Helpompaa olisi jos siis kyseessä olisi koira, mutta kyseessä on siis hyvin kovaa pureva ja raapiva kollikissa, joka menee täydelliseen paniikkiin hetikun otetaan kiinni pillerin antamista varten. Pillerit on vielä niin järkyn isoja, että niiden tunkeminen kurkkuun ei ole ollut mikään helppo homma, varsinkaan kun katti kuolaa niin pirusti niitä annettaessa, että tuntuu että tukehtuu jo siihen limaansa.. :suru: Mitkään herkut tms. ei ole toimineet, kun kaveri menee niin paniikkiin.

Pitää huomenna soitella eläinlääkärille, noi ruiskuhommat tosiaan oli täys fiasko enkä viitsi enää sillä tavalla leikkiä.
- Welsh Corgi Pembroke, Maxim s. 26.1.2014 -
- maatiaiskisu Sulo Sigmund Mauritzio s. 22.11.2012-

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 16.07.2016 klo 12:02  
+
0
^Ai katos joo, mulla meni ohi, että kyseessä oli kissa :nauru: Niistä en tiedä hölkäsen pöläystä, joten niihin ei ole mitään vinkkejä. Toivottavasti löytyy eri lääke.

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 17.07.2016 klo 14:09  
+
0
Jotenkin koiran lääkitseminen tuntuu yhtäkkiä kovin helpolta :nauru:

sarkki_

sarkki_
Viestimäärä: 8

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Perjantaina, 22.07.2016 klo 16:27  
+
0
Selailin Apulaa huvin vuoks, ja moni myy seropeja sirutettuna. Rekisteröikö ''kasvattaja'' pennut johonkin (esim. turvasiruun) ja omistaja tiedot muutetaan rekisteriin, vai onko koiralle vaan laitettu siru ja sen rekisteröinti jää ostajan vastuulle? :mietiskel:
Isovillakoira Hugo 14.02.2014
meidät löytää osoitteesta: http://villavaaa.blogspot.fi :)

_Kisse_

_Kisse_
Viestimäärä: 574

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 31.07.2016 klo 10:00  
+
0
Jaahas, palatakseni edellisiin viesteihini, taisi löytyä kaikelle parempiki selitys kun se että herra Kissa on v-mäinen.

Muistelin että kissa on aikaisemminkin syönyt kyseistä antibioottia ilman minkäänlaisia oireita (edes väsymystä), niin aloin selaamaan vanhoja potilaskertomuksia.
Kauhukseni huomasin, että kollipojalle on aikaisemmin määrätty kyseistä lääkettä PUOLIKAS pilleri kahdesti päivässä, toisin kuin nyt PUOLITOISTA pilleriä kahdesti päivässä. Samanvahvuiset pillerit molemmilla kerroilla. Tuoteselosteesta kun lyhyellä amiksen matikallani laskin, niin kissaherra saisi maksimissaan syödä juurikin tuon puolikkaan, sillä yhdessä pillerissä olisi jo yli kaksinkertainen määrä siihen nähden mitä tuoteselosteen mukaan saisi antaa.

Koska en jaksanut katsoa kissani kuolaamista ja järkyttävää oksentelua, annoin puolikkaan pillerin kahdesti päivässä. Kissa normalisoitui heti, söi, joi, kävi laatikolla ja leikki.

Tiedän että lääkärit joskus voi määrätä eri lailla mitä lääkkeen tuoteselosteessa lukee, mut mun mielestä tässä nyt on selkeesti määrätty kyseistä lääkettä ihan liikaa?
- Welsh Corgi Pembroke, Maxim s. 26.1.2014 -
- maatiaiskisu Sulo Sigmund Mauritzio s. 22.11.2012-

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Perjantaina, 05.08.2016 klo 18:02  
+
0
^ Huhhui, varmasti oli kyseiselle kisulle liian iso annos kun kerta aiemmin määrätty vain puolikas tabletti! :eek: Hieno homma että kolli on taas normaali.
Muistan kun edellistä koiraa käytettiin pentuna lääkärissä (syytä en muista, joko ontuminen tai mahavaivat tmv) niin tulehdusarvot oli ihan minimaalisesti koholla, kuitissa luki "voi viitata parasiitteihin" ja pikkupennulle määrättiin kolminkertainen loishäätökuuri, kipulääkekuuri ja sit vielä joku lääke mitä käytetään ihmisillä mm. korvatulehdusten hoitoon. :ttou: Hirvee määrä pillereitä siis, ja loppujenlopuksi koirassa ei ollut mitään vikaa. Panosteiitti = kasvukipuja sillä todettiin sit myöhemmin ontumisen takia. Jätin lääkkeet käyttämättä, matohäädön tein ohjeen mukaan ja kipulääkettä annettiin tarvittaessa.

Ainiin, olihan mulla kysymyskin! Kattoiko kukaan eilen yleltä dokumenttipätkää Koirat lähikuvassa? Kolmiosaisen sarjan eka osa, voi kattoa yle areenasta vielä. Mut siinä oli tehty koirille (seropeille lähinnä) DNA-testit, jotka kertoi mitä rotuja kyseinen koira sisältää. Limakalvonäytteellä poskesta. Mietin että onko toi ihan huuhaata, vai voiko oikeasti olla joku noin tarkka testi käytettävissä? :eek:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

lintuja

lintuja
Viestimäärä: 676

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Torstaina, 11.08.2016 klo 16:22  
+
0
Jyväskylä!

Muutettiin tänne, enkä tiedä, missä lenkkeillä. Koirapuistot ovat olleet aika hurjia (Kuokkala kamala äänimaailmaltaan ja Viitaniemi vähän siedettävämpi, mutta typerän matkan päässä). Missä on kivoja metsiä? Missä uskaltaisi laskea koirat ehkä hetkeksi irti? Löytyisikö ehkä jopa lenkkiseuraa?

Auto on.
suomenpystykorva-karjalankarhukoira-?: Helmi 05/09.
tanskalais-ruotsalainen pihakoira: Tähti 12/13.

griffon

griffon
Viestimäärä: 5795

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Torstaina, 11.08.2016 klo 16:55  
+
0
^Huomasitko että täältä löytyy iki-ikivanha keskustelu Keskisuomen porukka jossa käsittääkseni on Jyväskylän alueelta porukkaa? Ainakin aiemmin ollut :hymy:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Nauru

Nauru
Viestimäärä: 281

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Perjantaina, 12.08.2016 klo 16:38  
+
0
^^Missäpäin Jyväskylää asut? Haukanniemi on meillä (ja monella muullakin...) säännöllisessä käytössä. Mutta jos haluan lenkkeillä niin, että on melko pieni mahdollisuus törmätä muihin koirakkoihin, niin huristelen Ruokeelle päin. Sieltä ollaan pari kivaa aluetta löydetty, ja varmaan löytyisi lisääkin jos vain etsisi. Palokan oluttuvan tietämilläkin olevassa metsikössä/"saaressa" ollaan joskus käyty.

Meistä ainakin saa lenkkiseuraa. Täällä siis 10kk lapinkoira Riemu ja 23v eukko. :hymy:

Minwin

Minwin
Viestimäärä: 82

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 14.08.2016 klo 00:23  
+
0
Kyselen nyt tätä kautta :D

Olisiko kenelläkään heittää ideaa kennelnimeen joka perustuisi sanaan Aloha (Aloha on itsessään jo käytössä).. yksi vaihtoehto olisi Aloha-Ha , mutta onko riittävä ero jo olemassa olevaan kennelnimeen..

Mutta jos ideoita olisi mitä laittaa Aloha sanan eteen tai perään niin olisin hyvin kiitollinen :D
10/12/11 ~ Keskikokoinen villakoira, Tuittu~
22/3/13 ~ Isovillakoira Emma~  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 10
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 04:45)