Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 14:17

Lapinporokoirat

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9 ... 15

Roahkkat

Roahkkat
Viestimäärä: 3

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 21.07.2011 klo 14:01  
+
0
Osaisiko joku arvioida että miten usein x:n rekisteröityminen on auki? Vai onko ihan vaihtelevasti? Harmittaa vietävästi kun keväällä meni kahdella (!) päivällä ohi tuo rekisteröityminen, kun en niin aktiivisesti muista aina tarkistaa palstaa. Toisaalta ymmärrän että systeemi on tuommoinen kuin se on (resurssit ja saadaan pidettyä jäsenten määrä maltillisempana, ei paisu yllättäen käsiin..), mutta harmittaa silti ettei rekkautumispyyntöä voi laittaa menemään milloin vain tai vaikka tiettynä aikana mutta selkeästi aiemmin tiedossa olevana. Asiasta kyllä ilmoitetaan aiemmin, mutta kaipaisin selkeämpää "seuraava rekisteröityminen auki syys-lokakuussa" infoa niin tietäisi kytätä aukeamista tiheämmin. Tuossa aina-auki-systeemissä mua ei haittaisi vaikka vastaus venyisikin viikkojen päähän. Huoh.. Mutta asiathan ei aina mene niinkuin itse tykkäisi. :mietiskel:

Viestiä muokattu. Melina
(Viestiä on muokattu maanantaina, 25.07.2011 klo 08:55)

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 24.07.2011 klo 15:31  
+
0
--
(Viestiä on muokattu maanantaina, 25.07.2011 klo 07:17)

Melina

Melina
Viestimäärä: 3422

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 24.07.2011 klo 20:52  
+
0
Ei kuulu toisten palstojen ruotiminen tänne. Yksityisviesteillä voitte jatkaa aiheesta jos on tarpeen.
Ylläpitäjä

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 25.07.2011 klo 07:17  
+
0
Pääsitpä näpäyttämään...:heristel:

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 25.07.2011 klo 07:20  
+
0
Koirat ovat kyllä uskomattomia otuksia... Viime maanantaina meidän neiti siis oli vuotamassa kuiviin ja kun se leikattiin toistamiseen päivystyksessä maanantai-iltana ja päästettiin kotiin ei annettu mitään takeita siitä, että koira selviäisi. Pari päivää myöhemmin se jo alkoi muistuttaa omaa itseään ja perjantaina katselin, että haavakin näyttää jo vanhalta arvelta. Kipulääkitys on lopetettu eilen, antibioottikuurin vielä syö loppuun.
Tässä viime perjantaina otettu kuva, jossa haava ei enää juurikaan näy! Ja kuten ilmeestä voi päätellä leikit jo mielessä vaikkei riehua saisi:


Olen etsinyt tietoa ja hieman kysellyt verenhyytymishäiriöasioista ja sen olen saanut selville, että ainakin kooikerhondjella verenhyytymishäiriöitä aiheuttavaa vonWillebrandtin tautia esiintyy samoin kuin suomenajokoiralla harvinaisena. Porokoirilla sitä ei ainakaan aiemmin tunneta. Tuon taudin saa selvitettyä DNA-kokeella. Mietin vielä, lähdetäänkö ottamaan testejä ja selvittelemään, onko kyse siitä vai jostain muusta. Toisaalta mietin testin hintaa toisaalta tietysti haluan saada selville koirani ongelman nimen. Kuitenkin tämä on onneksemme sellainen vaiva, joka ei normaalielämää varmastikaan haittaa kuten ei ole haitannut tähänkään mennessä muuta kuin tuon leikkauksen yhteydessä. Oli miten oli, perinnöllistä tai ei, täältä se ei ainakaan minnekään leviä.
(Viestiä on muokattu maanantaina, 25.07.2011 klo 07:27)

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 25.07.2011 klo 08:18  
+
0

nausku kirjoitti:

Pääsitpä näpäyttämään...:heristel:


Ei tuossa Melinan viestissä mitään näpäyttämistä ollut. Se vaan nyt kuuluu netikettiin, ettei täällä julkisesti ruodita muita palstoja. Jos ei ole luettu sääntöjä, on valvojien pakko "näpäyttää" :cool:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013
(Viestiä on muokattu maanantaina, 25.07.2011 klo 08:54)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 25.08.2011 klo 15:24  
+
0
Laitetaampas muutamia kuvasia, mitä tullut räpsittyä tässä kesällä.

Kita-ukin ja tyttärenpoikansa Nokin painia Juhannukselta


1,5v ikäinen sijoituskoira Penni kesäkuulta


Sitten kuvasia muutaman viikon takaa. Nämä tuosta mun uusimmasta pentueesta, näillä siis isänä ylemmässä kuvassa ollut Kita :)

Tässä kuva pentujen emästäkin, eli Murosta


Kaikki pennut, taustalla vanhemmat


Tiukun söpöstelyä


Käpy ja Tiuku sekä emänsä kanssa omaa kotiaan yhä odotteleva Ronja


Kita ja Ruka elokuulta


Linkataampa myös kevään Ystäväpentujeni heinäkuun pentutreffien kuvakansio :) Ystäväpennut olivat tuolloin 5,5kk ikäsiä.

Samaris

Samaris
Viestimäärä: 25

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 27.08.2011 klo 14:53  
+
0
Ois sitä mahdollisesti kyllä muutakin kontrolloitavaa tässäkin ketjussa jostain näkökulmasta katsottuna - kuten esim onko tämä muuttunut jotenkin joidenkin privaksi ylijääneiden ja tai ns vaki-luovusiän ylittäneiden pentujen kaupittelupalstoiksi (ilmiselvää), pennunmyynnin edistämisen tarkoituksessa peeärräyspalstaksi, vai .... Ovatkos nämä optiot rotuketjuissa rotujen pentujen ja pentueiden markkinointikanavana joka kasvattajan käytettävissä joka rodussa? Onko tämä jotenkin palstan tarkan netiketin tai edes sen yleisen hyvien tapojen mukaisen netiketin mukaista?

Olen aina itse luullut, ettei täällä keskustelupuolella saa ns. pentumyyntiä = ilmiselvästi siinä tarkoituksessa suoritettua "peeärräystä" ja "puffausta" tehdä.

Eikö muualla tällä foorumilla ole ja sijaitse ne aivan ihan viralliset kasvattajien pennunmyyntiosiot, missä voi markkinoida niitä omia pentueita .. ? Lisäksi on käytettävissä rotuyhdistysten pentulistat, kaikki mahdolliset ja mahdottomat pennunmyytinpaikat netissä, kasvattajan ja mahd uroksen omistajan omat nettisivut, omat verkostot, sanomalehtien ilmoituskanavat - you name it.


Nimim. huuli pyöreänä hieman ihmeissään asiaa ihmetellyt ...
aivan ystävällismielisesti ilman sarvia ja hampaita tasa-arvoisuutta miettien - ja sitä, sopiiko tätä vastaavanlaista hommaa, peeärräystä, sitten tehdä täällä jokaisen jotain pentuja myyvän. Niitäkin on näet vuosittain jokunen määrä, niitä rodun pentueita .. ajatellapa nyt, jos jokainen alkaisi ...
(Viestiä on muokattu lauantaina, 27.08.2011 klo 15:05)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 27.08.2011 klo 16:00  
+
0
^Ylläpidolle kohdistuvat kyselyt kannattaa osoittaa suoraan sinne suuntaan, eikä satunnaisiin ketjuihin. Tänne saa toki laittaa kuvia koiristaan kuka tahtoo, myös sinä :wink:

Henk.koht minusta olisi erittäin kiva, että tänne laittaisivat useammat ja enemmän lapinporokoiristaan kuvia ja kertoisivat juttuja, ja kyllä, koitan omilla kuvillani ja jutuillani innostaa muitakin siihen! :hymy: Minusta on nimittäin mukava lukea juttuja ja nähä kuvia muista lappalaiskoirista, kun rodut kiinnostavat.

Sitten vielä vähän hehkutusta. Sijoitustytsä Penni kävi terppatarkeissa tuossa muutama viikko sitten. Luustokuvia otettiin ja kennelliitosta tuli nyt paluupostia. Pennin lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Niillä kelpaa nopsan neidin aksata! :hymy:

Kitan kanssa tuossa elokuussa uskaltauduttiin myös ensimmäistä kertaa epävirallisiin agikisoihin ja oltiin kivasti toisia! Vähän kun vielä saisi estevarmuutta ja kun saan Rukan nostettua kakosiin, voisi startata Kitan kanssa virallisissakin kisoissa. Kepit ja kontaktit alkaa mennä jo melkoisen kivasti.

Laitetaampas loppuun vielä piristeeksi pari tänään otettua kuvaa. Kitan tytär Rilla on hoidossa viikonlopun, joten tässä yhteiskuva isästä ja tyttärestä. Eipä ole omena kaus puusta pudonnut!


unintended

unintended
Viestimäärä: 166

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 27.08.2011 klo 23:06  
+
0
Onnittelut Sarahialle Pennin hienoista tarkkituloksista! :) Ja ^sukunäkökuvat on hienoja. On kyllä ihan samasta puusta veistetyt. :)

Meillä Kide aka Kelju K. Ahmatti Kidiootti ei ole enää pentupentunen. Ihan hassua ajatella, että meidän pikkanen on jo iso poika, puolivuotias! On se kuitenkin ollut ihan mahtava pentu, en tosin tiedä johtuneeko osittain siitä, että Ohmu oli vähän köh-haasteellisempi-köh pienenä kuin tuo K. Kutsunkin nuorta miestä usein maailman helpoimmaksi koiraksi. :D

Meidän asuintilanne on muuttunut nyt kuukausi takaperin, muutettiin poikien kanssa kerrostalosta vanhempien nurkkiin takaisin joksikin aikaa omakotitaloon. Täällä porukoilla on myös porokoira, vuoden ikäinen Ziggy. On ollut ihan hauskaa tutustua itse tähän kolmen koiran taloudessa elämiseen, tosin helpottaa kummasti, kun on useampi hoitamassa. Minä tosin hoidan omat koirani, Zetaa mahdollisuuksien ja jaksamiseni mukaan. Noihin omiin menee kuitenkin niin paljon aikaa.

Fiilistelin Kiden pentukuvia, tässä 8 viikkoisena suurinpiirtein


Sitten vähän kuvia pojista kesän varrelta.
Kide n. 5kk


Ohmu 2 v


Pojat posetti :)


Ja leikki, tyylillä Kide huutaa ja Ohmu reuhaa kepin kanssa. :D


Sitten vielä tämän hetkisen poppoon kuva, ikä- ja kokojärjestyksessä. :)

nowaypunk

nowaypunk
Viestimäärä: 68

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 04.09.2011 klo 21:12  
+
0
Tuli otettua Nemistä piiitkästä aikaa kuvia, tässä yksi, harmillisesti hieman sumea. Sentään sumea oikeasta päästä, ei meinaan ole tuo otus aina ihan penaalin terävin kynä. :nauru:Meillä jäi Nemin kanssa aksaamiset kun vaihdettiin paikkakuntaa, mikä vähän harmittaa, mutta toisaalta ei tuo kyllä ole mikään agilitymestari. Jotenkin Nemiltä puuttuu se tietty rämäpäisyys mitä aksakentällä tarvittaisiin - kyllä se parhailla treenikerroilla on mennyt tosi hienosti, mutta ehkä se on silti enemmän muiden lajien koira. Oonkin tässä vähän suunnitellut, josko treenaittais tokon alokasluokan liikkeet kuntoon ja kokeillaan lähtiskö sillä puolella ura käyntiin paremmin. :hymy:

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 08.09.2011 klo 16:19  
+
0
Rilla :love:
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Perjantaina, 09.09.2011 klo 16:22  
+
0
^^Koiratanssia Nemin kanssa! :hymy:

^Kiitos. Eilen käytiin Rillan pennun Nuoskan (I.Y "Ilon"), eli Kitan tyttären tytön kanssa lenkillä, niin laitetaampas niistäkin isä-tyttärentytär kuva :nauru:


Ja seisotuskin. Ikää Nuoskalla nyt siis 7kk.


Kitan kanssa on mennyt agireenit viimeaikoina varsin kivasti, ja kovasti jännään millon sen kanssa kisaradoille lähtisi. Ruka pitää kuitenkin ensin saada kakosiin, ennenkuin Kitan kanssa virallisiin lähtään. Saapi nähdä millon tässä sitten lähtään :hymy:

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 13.09.2011 klo 15:49  
+
0
Eivät nuo Rillan pennut kyllä paljon häviä äidilleen.
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 27.09.2011 klo 13:12  
+
0
Nostellaanpa näitä porkkiksia täältä esiin...

Meillä neiti sai oikein vauvahepulit äsken, kun menin sen seuraksi tarhaan vähäksi aikaa. Keräilin samalla rikkonaisia leluja ja hylättyjä, loppuunjärsittyjä luukalikoita ja neiti oli sitä mieltä, että olisi vain pitänyt kanssaan riehkata. Keksi sitten alkaa hyppiä ja näykkiä kuin pentuna ikään, nyt on mustelmat käsivarsissa, kun en osannut pitää varaani ja osui etuhampailla. Rauhottui kyllä nopeasti, kun käänsin selän enkä ollut huomaavinani, mutta ennen rauhottumistaan ehti pari kertaa pompata korkealle ja napata nuo jäljet... Tarkoitus oli ottaa neiti sisälle samalla kertaa, koira on tarhassa yleensä silloin, kun emme ole kotona, nyt vein aamukenkin jälken lähtiessäni kylille lasten kanssa. Jätin kuitenkin vielä pihalle rauhoittumaan.

Tässä vielä kuva meiltäkin.Ai niin, kun kesällä kerroin Minnin sterilisaation yhteydessä ilmenneestä verenhyytymishäiriöstä niin sen asian selvittely on edennyt sen verran, että viikko sitten otettiin verikokeet, jotka lähetettiin labraan Saksaan, ja siellä sitten selvitetään mm. trombosyyttiarvoja.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 27.09.2011 klo 13:21)

unintended

unintended
Viestimäärä: 166

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 27.09.2011 klo 21:55  
+
0
Oon ollut nyt viikon ilman poikia, oli nyt pakko tulla nettiin fiilistelemään vähän jätkien kuvia ja huomasin, että tänne oli jopa tullut muutama viesti! :D Kiva nähdä kuvia porkkiksista. :)

Nuoskasta pakko sanoa, että on ne vaan velipoikansa Kiden kanssa niin samannäköisiä. Vieläkin. :) Mulla ei nyt vähään aikaan ole tullut uusia kuvia otettua, mutta tässä viimeisin kuva Kidestä jonkun viikon parin takaa, taattua kännykkälaatua:Samaan syssyyn voisin laittaa pari kuvaa syyskuun alkupuolelta, kuvissa siis Ohmu 2v. ja Kide kuvissa n. 7 kk.
Ensin OhmuaSitten Kideä :)Meillä ollaankin taas hieman jännän äärellä. Viikonloppuna lähden omien poikien ja vanhempien vuosikkaan lpk:n kanssa näyttelyyn. Tulee varmaan suhteellisen mielenkiintoinen reissu. :D Kide menee vielä pentuluokassa, mutta Ohmu menee jo avo-luokkaan. Hui. Kyllä sen tietää mitä lähdetään sieltä hakemaan, Hyvää arvostelua. :D

Ollaan Ohmun kanssa nyt käyty muutaman viikon ajan taas agitreeneissä. Halli vaatii selvästi taas oman aikansa tottumiseen, koska suurin osa ajasta menee siihen, että saan herran keskittymään. Kiden kanssa harrastaminen on jotenkin vain niin vaivatonta, ei tarvitse pahemmin edes motivoida mitenkään, senkun näyttää, että on namia kädessä. Ohmun kanssa vaatii niin paljon, että saa sen tekemään jotain ja, että se vielä tekee asiat MUN haluamalla tavalla. Mutta toisaalta Ompan kanssa on jotenkin niin ihanaa sitten, kun asiat menee putkeen. :) Tokossa ollaan edetty huimasti, mulla on haaveena jos ensi vuonna viitsisi aloitella O:n kanssa kisaamisen. Loppuvuodesta. :D Kiden kanssa olisi kiva aloitella jotain ihan ohjattua harrastusta, mutta toisaalta sen kanssa ei ole niin kiire. Käydään kuitenkin häiriötottiksessa viikottain ja otan mahdollisuuksien mukaan Kiden Ohmun agitreeneihin mukaan. :)
(Viestiä on muokattu tiistaina, 27.09.2011 klo 21:57)

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Keskiviikkona, 28.09.2011 klo 12:00  
+
0
Eläinlääkäri soitteli verikoetuloksista. Mitään selkeää syytä verenhyytymisen ongelmalle ei testeissä ollut löytynyt. Jotain epäselvyyksiä oli, mutta ilmeisen pieniä eli ainakaan minkään lääkityksen aloitukselle ei ole aihetta eikä tässä vaiheessa myöskään mitään jatkokokeita oteta. Verihiutaleita oli normaalia vähemmän samoin valkosolujen määrä pienempi kuin normaalisti tulisi olla. Mahdollisesti jossain vaiheessa otetaan kontrollinäytettä, jotta selviäsi johtuuko esim. valkosolujen poikkeava määrä vielä kesäisen leikkauksen rankoista jälkimainingeista. Eipä tässä muuta voi kuin tarkkailla koiraa herkällä silmällä. Jos ikeniin tai silmiin ilmaantuu pistemäisiä verenpurkaumia niin jatkotutkimuksiin... Ainoa muutos tuli ruokavalioon, siirrytään nyt toistaiseksi aktiiviruokaan, kun leikkauksen jälkeen tuli aika pikaisesti palattua tavalliseen, mutta kannattaa lääkärin mielestä kokeilla hieman vahvempaa väliaikaisesti.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 17.10.2011 klo 21:18  
+
0
^Mites siellä on nyt Minnillä mennyt?

Laitetaas meiltä eilisistä reeneistä yksi kuvanen. Koiratanssireenailuja siis, siksi oikeallapuolen seuraamista :hymy:


Ageista on nyt ollut reenitaukoa kauden vaihtumisen takia. Kunhan kohta saadaan talvihalli pystyyn niin pääsee sitten taas jatkamaan agireenejä ja koiratanssejakin aktiivisemmin, kun nyt kesä lomailtu tansseista.

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 22.11.2011 klo 08:09  
+
0
Kylläpä lapinporokoira voikin nauttia lumesta. Nyt kun aamuisin on ollut vähän lunta maassa, saa Penni hullut hepulit aamuisella pissareissulla. Mua vaan vähän hirvittää, kun me asutaan järven rannalla, jotta koirat menee jäälle ja uppoo sinne. :eek: Tämä on mun joka alkutalvinen pelko. Hui.

Parin viikon päästä meille muuttaa kaheksi viikoksi kolmas dogi, siskon australianpaimenkoira Minni, Pennin superbestis. Saa nähhä, miten aktiiviseksi meiän elämä muuttuu, kun talossa on kaks parivuotiasta neitiä (jotka vielä rakastavat kisuta keskenään) :eek: Onneksi molemmat pikkutytöt on irtovarmoja joten metsälenkeillä käyään varmasti joku päivä.
Sarahia, pitäskö käyä sitten montuilla joku viikonloppu, kun mulla on Minsu hoidossa?

Muuten ei mitään uutta rintamalle. Aksattu ollaan, ohjattujen treenien lisäksi käyn oman seuran hallilla itsenäisesti treenailemassa kosketusalustaa kontakteilla ja keppejä eri kulmista. Radalla rimatkin nostetaan ens kerralla jo viiteenkymppiin, apua. Minusta se 45 cm, mitä on jo jonkun aikaa menty, näyttää hirveen korkeelta. Miten nuin pikkunen koira pääsee isompien yli? :cool:

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 22.11.2011 klo 20:20  
+
0
^On kyllä aivan ihanaa kun on tullut lunta! Eipä tuo tosin vielä varmaan pysy, nytkin luvataan taas lämmintä loppuviikoksi.. Sais tulla jo pysyvästi, ei ois koirat aina kuraisia lenkkien jälkeen ja ois valoisampaa.

Mennään vaan lenkille! :hymy: Ois kiva nähdä Minniäkin!
Mullahan oli sillon toissatalvena kuukauden neljä koiraa, joista kaks oli 10-11kk ikäisiä (Kita, Ruka, Rilla ja Siida). Siinä oli jo vähän menoa, vaikka hirveän hyvin kotosalla kaikki sujui, joskin hihnalenkeillä en pahemmin käynyt sen sakin kera :nauru: Päivittäin mentiin riekkulenkkejä koirat irti ja sitten välistä kävin kahden pareissa lenkkejä, niin että toisena parista oli aina toinen pojista. Tässä tuo sakki ja mun ylpeys, yksin ilman avustajaa otettu kuva :nauru:


Minä oon muuten varma, ettei gasellli-Pennillä kyllä ole mitään ongelmia hyppiä maksiesteitä :nauru:


  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9 ... 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26170
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263763
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.10.2020 klo 08:30)