Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Tiistaina, 27.08.2013 klo 12:24

Raakaruokinta ja BARF 2

Siirry sivulle: 1 ... 17 18 19 20

chilipippuri

chilipippuri
Viestimäärä: 57

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 02.04.2015 klo 11:50  
+
0
Entisestä melkein omasta koirasta tuli pari päivää sitten oma. Se on syönyt ennen nappulaa ja meillä hoidossa ollessaan joko pelkkää ihmistasoista jauhelihaa tai sitten jauhelihaa ja nappuloita. Nyt on tarkoitus siirtyä kokonaan raa'alle. Pitää aloittaa tunnustellen, koska ennen on luista ja erikoisemmista lihoista mennyt ripulille. Osa lisistä on jo hankittuna ja just laitoin Kennelrehulle lihoista tilauksen. Koira on voinut ainakin ulkoisesti hyvin koko ajan kuivaruuallakin, joten vaihto raakaan oli vain mun haluamisesta kiinni. Musta tuntuu, että meilläkin tapahtuu se perinteinen, että koira syö paremmin kuin ihmiset :nauru: Itse syön ihan tavallisesti sen kummempia ruokaa ajattelematta, mutta koiralle lasken tietenkin vitamiinien ja muiden tarpeet prikulleen ja vaihtelen lihoja jne.

Ruokintana tulee siis ainakin aluksi olemaan päivässä n. 500g lihaa, kananmuna ja lisinä pellavarouhe, merilevä, kalsium, A-, D- ja E-vitamiinit sekä sinkki.
F, bordercollieuros, s. 02/05-2016
R, rottweileruros, s. 05/15

Saippa

Saippa
Viestimäärä: 617

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Keskiviikkona, 08.04.2015 klo 10:07  
+
0
Hei tosi hyvä idea tuo luunsyöntialusta! Miksen oo ite sitä keksiny? :nauru: Ootteko sen kummemmin opettaneet koiraa siihen, vai vaan ohjannut siihen takaisin, jos yrittää harhautua muualle?
Shelttimies Noppa (Pilvimarjan Kuka, 2/2013)
etäjäseninä slkn:t Siiri (Liehkun Ciiku, 4/2003) ja Selma (Tiitiäisen Reela (4/2006)

http://koiratulikotiin.blogspot.fi/

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Keskiviikkona, 08.04.2015 klo 12:11  
+
0
Kyllä meillä ainakin tuli melkein itsestään tuo luunsyömisalusta koiralle selviöksi. Eli luu siihen, ja heti jos koira meinaa lähteä viemään pois, niin ohjataan takaisin tai jos koira antaa, otetaan luu siltä suusta ja viedään takaisin alustalle. Täytyy vaan olla tarkkana, ettei viestitä koiralle että aikoo ottaa luun pois, muuten se voi alkaa hotkia.

Just annoin kalkkunankaulan palan tuolle ja naureskelin, kun heti jos pala meni vähänkin pois matolta, riitti pelkkä ankara ilme, niin koira veti korvat luimuun ja siirsi palan nätisti keskelle. :D

Meillä on kylläkin myös sellainen "oma paikka" matto, ja oon viimeaikoina huomannut, että jotain muita temppuja harjoiteltaessa koira tarjoaa mille tahansa pienelle matolle tai edes lattian kuviolle maahan menoa, niin tuolle näyttää olevan tuollainen kohdetyöskentely muutenkin ihan selkäytimessä. :D Yleensä menee heti luunsyömisalustallekin makaamaan kun se tulee esiin, odottamaan syötävää. Että voihan sitten sellaista treeniä alkaa tekemään, jos koira ei tunnu tajuavan sitä alustan pointtia. Netistä löytyy runsaasti ohjeita tuohon oman paikan harjoitteluun.

Daadaa

Daadaa
Viestimäärä: 144

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 11.04.2015 klo 09:25  
+
0
Osaisitteko suositella koiran ruokintaan liittyvää hyvää kirjallisuutta? Kiinnostaisi erityisesti mitä koira tarvitsee, miten keho toimii ja miten koostaa koiralle mahdollisimman toimiva ruokavalio. Mitään barf-raamattua en halua, koska en halua sitä noudattaa, mutta tasapainoinen raakaravinto kiinnostaa ja haluaisin perehtyä koiran ruokintaan perusteellisesti ennen kuin koira tulee. :hymy:

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 11.04.2015 klo 11:11  
+
0
^Kaksi harkitsemisen arvoista ja keskenään erilaista kirjaa on Kempen Koiran ruokinta ja hoito ja Hellemannin Koiran ruokinta. Nämä löytyy yleensä jokaisesta kirjastostakin jos ei heti halua omaksi hankkia :hymy:
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥Daadaa

Daadaa
Viestimäärä: 144

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 11.04.2015 klo 12:14  
+
0
^ Kiitti nolle, pitääpä käydä kirjastosta lainaamassa! :)

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 14.04.2015 klo 10:19  
+
0
Tiedättekö, saako koira glukosamiinia syömällä rustoja/niveliä? Onko eroa syöttääkö selkärankaa, rustoluuta ym? Onko glukosamiinilisä terveelle koiralle edes tarpeellinen? :mietiskel:

calcifers

calcifers
Viestimäärä: 1

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 03.07.2015 klo 21:31  
+
0

Daadaa kirjoitti:

Osaisitteko suositella koiran ruokintaan liittyvää hyvää kirjallisuutta? Kiinnostaisi erityisesti mitä koira tarvitsee, miten keho toimii ja miten koostaa koiralle mahdollisimman toimiva ruokavalio. Mitään barf-raamattua en halua, koska en halua sitä noudattaa, mutta tasapainoinen raakaravinto kiinnostaa ja haluaisin perehtyä koiran ruokintaan perusteellisesti ennen kuin koira tulee. :hymy:Omasta meilestäni kirjoja tehokkaampi tapa nykyään on verkkokurssit ja toki luennot, mutta niitä ei välttis saa justiinsa sillon kun niitä itse kaipaa. Tosi hyvä kurssi jossa käydään läpi kaikki nuo asiat jota kaipasit, ja tosiaan hyvinkin tasapainoisen raakaruokavalion näkökulmasta on tämä:
http://koiran-raakaruokinta.fi/raakaruokinta/pennun-ruokinta/?tap_a=3129-a7746c&tap_s=4067-27fdde
(Viestiä on muokattu perjantaina, 03.07.2015 klo 21:32)

Dera

Dera
Viestimäärä: 1451

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 07.07.2015 klo 09:25  
+
0
Moikka!
Mä teen nyt comebackin koska tiedän, että täällä on paljon ihmisiä, jotka on koiran ruokinta-asioissa viisaampia kuin minä. Sen tiedän, ettei meidän tilanne ole yksiselitteinen eikä välttämättä yhtä oikeaa ratkaisua löydy (varsinkaan näin ruudun välityksellä näkemättä koiraa ja meidän arkea), mutta jos jotain vinkkejä ja pieniä parannuksia saisi aikaiseksi. Yrittänyttä ei laiteta :hymy:

Mutta itse asiaan. Mori on nyt 3,5 vuotta ja syönyt viimeiset vuoden - pari raakaruokaa, pääsääntöisesti Mushin Vaisto-valmispullia. Alkuunhan ne oli Morille ihan kuin kuninkaallisten ruokaa, se söi kaiken mitä vaan lautaselle laittoi. No ihmekös, kun oli aiemmin syönyt nappulaa mistä jatkuvasti oli vatsa sekaisin tai muuten vähän huono olo. No silloin en itse perehtynyt asiaan tarpeeksi ja syötin Morille liian hintsusti ruokaa. Mori pääsi laihtumaan ja nyt keväällä karvan vaihtuessa hätkähdin miten laiha se oikeasti on! Tiedän, että karvan vaihtuessa tilanne näyttää pahemmalta kuin oikeasti onkaan, mutta on se silti lajitovereitaan kuivempi ja laihempi, karvoilla tai ilman. Niinpä nyt yritettiin nostaa ruokamäärää maltillisesti (Morin kokoiselle Mushin suositus noin 20 pullaa päivässä), mutta nyt ei pullat maistu senkään vertaa mitä ennen. Jos pullat tarjoilee jäisinä/kohmeisina, ne ei kelpaa. Jos taas on liian pehmeitä, ei nappaa myöskään... :neutral:

Meillä on ollut ongelmana myös yksinolo, sillä sinä aikana ei voi syödä, eikä myöskään juuri ennen kuin ihmiset lähtee talosta. Mori stressaa lähdöistä, mutta rauhoittuu nopeasti. Ruoka ei kuitenkaan maistu, vaikka on koitettu muuttaa aamurutiinien järjestystä jne. Nyt ollaan myös palattu takaisin siihen, että kuppi lähtee pois jos ei syödä silloin kun ruokaa annetaan. Tämä toimii käytännössä vain silloin jos ruoka tarjoillaan kerran päivässä. Syö mieluiten iltaisin. Kaikista kummallisinta tässä hommassa mun mielestä on se, että Mori oli äitini mukana mökillä ja siellä se olisi voinut syödä vaikka kuinka ja paljon, mutta kotona ruoka ei taas maistunut.

Oon miettinyt, voisko ruoan hintsu syöminen johtua jostain puutoksesta, sinkki esim? Vai onko nyt vika vaan meidän rutiineissa ja siinä stressissä? Mitään vinkkejä, millä nirsopyllyn vinosilmän ruokahalua saataisiin paremmaksi? :mietiskel:
Shiba, Mori ♂
Blogi

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 07.07.2015 klo 16:31  
+
0
^Nirsoilu saattaa olla nuoren uroksen (jos 3 v menee vielä nuoresta) oire erikseen. Meillä ainakin kesän ja tyttöjen hajut tuntuu vaikuttavan ruokahaluun, samoin jos koira on paljon yksin kotona tai levossa, eikä kuluta niin paljoa. Jos taas ollaan koko päivä metsässä, katoaa ruokakin kupista äkkiä, koska on tullut liikuttua eikä ole ollut paljoa muiden koirien hajuja. Tätä veikkaisin siihenkin syyksi miksi mökillä ruoka on maistunut.

Jos koirasi ei syö mitään muuta kuin mushin pullia, on sillä ikävä kyllä puutosta ainakin sinkistä, d-vitamiinista, jodista ja e-vitamiinista. Vaikka Mush markkinoi itseään 'täysrehuna' se ei sitä ole. Barfissa uskotaan (huom. uskotaan, ei ole tutkittu) että vihannessoseista koira saisi vitamiineja, mutta näin eI ole, sillä koira ei lihansyöjänä pysty hyödyntämään vihanneksista juuri mitään. Jos koitat syöttää vaikka tomaattia koiralle, se tulee samanlaisena ulos kuin meni sisään. Siitä ei siis imeydy yhtikäs mitään. Eikä kypsentäminen muuta asiaa. Pelkässä lihassa, sisäelimissä ja luussa ei taas ole noita luettelemiani vitamiineja ja hivenaineita, joita on pakko esim. raksuihin lisätä, jotta ne olisivat täysruokaa.
Lisäksi mushissa on aivan liikaa luuta ja rustoa. Noissa vaisto pullissa on näköjään kaikissa noin 20%. Rustoissa ei ole ravitsemuksellisesti juuri mitään, luuta tarvitaan taas kalsiumin puolesta vain 1g/koiran painokilo. Minun koirani on n. 10kg ja tarvitsee luuta siis vain 10g päivässä, se vastaa pikkurillin kokoista lampaan luuta. Koirani syö 300 g lihaa päivässä ja jos se olisi mushia, luuta ja rustoa olisi 300 g ateriassa 60g. Siis 60g ravitsemuksellisesti turhaa tavaraa ja lihaa olisi vain 240 g. Kyllä se alkaisi pitkässä juoksussa näkymään painossa. Ai niin ja mushissa on vielä ne vihanneksetkin, jotka nekin vähentävät lihan osuutta. Ja on siellä myös keuhkoa, kurkkutorvea jne jotka nekin vain vähentävät lihan osuutta, sillä sidoskudoksessakaan ei juuri mitään tarpeellista ole. Toimii oikeastaan vain ahneelle koiralle laihdutuksessa. Ja tietty mushilla kilohintaa laskemassa, samoin kuin luut, rustot ja vihannekset.
Suosittelen vaihtamaan tuon mushin johonkin muuhun ja hankkimaan tarvittavat lisäravinteet lihan oheen. Luutonta laadukasta lihaa saa esim. vauhtiraksu ja lempimuona (molemmissa maksuton kotiinkuljetus ). Rasvaa olisi hyvä olla lähemmäs 20% jos koira on laiha.
Ja ruoka kerran päivässä, illalla viimeiseksi.
En saa tähän nyt kännykällä linkitettyä mutta hakeudu sivustolle katiska.info ja sieltä Jennin pähkinänkuori sekä vitamiinit pähkinänkuoressa. Sieltä löytyy asiallista ja tutkittua tietoa koirien ruokinnasta.

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 07.07.2015 klo 21:09  
+
0
^:peukku:

Ja Maukkaan Into, Kunto ja Tarmo on myös kehuttuja täysravintopötköjä ja ne ei oo ainakaan vetäny mun vanhemman koiran vatsaa kovalle niin kuin ns. perusmixit. Tosin lisään mä noihinkin sinkin, d:n ja e:n + merilevän, lohiöljyn ja kerran viikossa maksaa (unohtukohan joku..)
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 07.07.2015 klo 21:59  
+
0
Barffi alkaa selvästi väistyä silkkaa mahdottomuuttaan, koska maukas ei enää mainosta itseään barffi ruokana ja nuo uudet mixit vaikuttaa olevan ihan hyviä. Maukaskin vielä pari vuotta sitten puhui paljon barfista ja et luuta pitää olla jotain 30-50%. Ja nyt noi into, kunto ja Tarmo sisältää vain 5% luuta.

Sitä mä ihmettelen tossa mushissa kun se on vielä niin kallistakin! 7 e /kg! Ja kun se on kuitenkin 30% teurasjätettä, luita ja rustoja saa ilmaiseksi teurastamolta, sen verran arvotonta tavaraa ne on. Luutonta jauhelihaa saa kuitenkin 3e kg ja meillä on perusruokana Hurjan naudan palalihaa 5e kg ja possun palalihaa 4e/kg. Ja tälläkin hetkellä possun kasleria saa meidän lähikaupasta 3,90 e/kg. Mush on vaan jotenkin onnistunut markkinoimaan luun ja rustot et ne on jotain taika-ainetta josta kannattaa maksaa.

Paviaaninkesyttäjä

Paviaaninkesyttäjä
Viestimäärä: 139

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Keskiviikkona, 08.07.2015 klo 22:33  
+
0
Taika-aineita, joilla laimennetaan liian vahvaa lihaa. x----------D http://www.mushbarf.com/fi/blogi/riikka/luut-miksi-koira-tarvitsee-luuta

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Keskiviikkona, 08.07.2015 klo 23:50  
+
0
Ei liha ole lihansyöjälle liian vahvaa. Jos se olisi liian vahvaa niin sitä annettaisiin vain vähemmän, tai niinhän barf tekee kun lihan määrää on vedetty liian alas laittamalla sekaan hullu määrä halpaa luuta. Miten luu laimentaa lihaa, sitä ei tekstissä kerrota. Eikä oikeastaan mitään muutakaan. Ainuttakaan lukua ei teksti tarjoa, ainoastaan oudon teorian että lihaa pitäisi laimentaa lihansyöjälle.

Luussa on 27% vettä. 17% rasvaa. 9%proteiinia. Ja loput 47% mineraaleja, joista 80% kalsiumia. Miten tämä laimentaa lihaa?

Dera

Dera
Viestimäärä: 1451

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 09.07.2015 klo 09:55  
+
0
Kiitos SiljaSiili kattavista neuvoista. Näin mä muistelinkin, että Mushin pullista oli jotain närää silloin jo kun täällä oon viimeksi pari vuotta sitten pyörinyt. Ja tottahan tuo on, että sinne on tungettu hirveästi kaikkea ylimääräistä ja "turhaa"... Noi vaan on olleet meille niin hurjan helpot, kun ei tartte punnata ja laskea ja mittailla.

Kiitos myös nolle Maukas-vinkistä! Mä en tiennytkään, että ne on uudistaneet ruokansa! Me ollaan joskus sillon alkuaikoina kokeiltu Maukkaan pötköjä, mutta ne ei tolle hienohelmalle silloin kelvannut. Nyt täytyy kokeilla uudelleen, koska noi olis jo askel oikeampaan suuntaan.

Nyt on vitamiinilisät hankittu koiralle ja katsotaan muuttuuko tilanne. Mushin pullia ja pötköjä nyt vielä kyllä jäljellä, kun kerkesin juuri ennen tätä pohdiskelua ja tänne avautumista ostamaan pakastimen täyteen, joten nyt kitkutellaan niillä jokin aika. Eikös noiden pullien sekaan voi sitten heittää vaan lisää lihaa joukkoon niin silloin saadaan paremmassa suhteessa luita ja lihaa sun muita? Tottakai sitten vähän vähemmän pullia kerralla...? Vai onko mun logiikassa nyt joku aukko etten tajua? :mietiskel::nauru:

Vilkaisin muuten kuitista tuota Mush-ostostani ja joo, pullat on aika tyyriitä, mutta niillä on myös niitä valmismix-pötköjä, jotka on muuten täysin sama kuin pullat mut ei oo valmiiksi pilkottu annoskokoon. Sikamix-pötkön hinta oli 2,09€/500g ja vastaavasti M&M:ssä Maukkaan pötkö 2,49€/500g. Eipä tuo kummoinen erotus ole ja oon kyllä valmis laittamaan roposeni siihen koiran ruokaan, jotta koira voi paremmin
Shiba, Mori ♂
Blogi
(Viestiä on muokattu torstaina, 09.07.2015 klo 09:55)

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 09.07.2015 klo 12:24  
+
0
Se on ihan passeli systeemi et antaa luutonta lihaa ja lisäksi sen verran luullista (esim. just noita pullia) et kalsiumia tulee tarpeeksi. Niin mäkin varmaan tekisin jos en antaisi noita luita, mutta tuo meidän pikkukoira hienontaa niin hyvin ja haluan tarjota tekemistä hampaille. Luuttomille päiville mulla on kalsium lisä erikseen. Noi pullat on kieltämättä käteviä, onkohan niiden mekaaninen valmistus sitten niin työlästä et ovat niin kalliita...
mutta hyvältä kuullostaa ja toivottavasti paino lähtee nousuun! Nirsoille koirille on paljon erilaisia vinkkejä miten ruuan saa menemään alas, esim. aktivoinnin kautta. Ja nälkä tekee myös tehtävänsä jos ottaa tavaksi ottaa 5 min jälkeen kupin pois ja tarjota vasta seuraavana päivänä ruoka uudestaan. Itse sorrun joskus siihen, että jos ruoka ei uppoa, lisään siihen vaikka jotain hyvää tai kypsennän sen jos haluan sen menevän siis kerralla. Toissapäivänä perkasin pari lohta ja otin perkuuroippeita lautaselle koiralle, mutta ne eivät kelvanneetkaan. Otin lautasen pois ha tarjosin hetken päästä mikrotettuna, mikä oli ehkä vähän turha palvelu, mutta upposipahan kallis lohi. :D Mun pitäisi nyt alkaa kans saada syötettyä tuolle varastoja elokuun vaellusta varten ja ajattelinkin pitää vähän taukoa ruokakupista kun koira tuntuu karsastavan sitä. Kädestä uppoaa kyllä, ja meillä onkin paljon kaikkea treenattavaa, niin raakaa lihaa vaan tyhjään kahvipakettiin ja kentälle. :D

Dera

Dera
Viestimäärä: 1451

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 09.07.2015 klo 15:15  
+
0
No hyvä, etten oo sit ihan hakoteillä omien johtopäätöksieni kanssa :hymy:
Meillä noiden luiden kanssa on ollu se ongelma, ettei ne uppoa. Jäisinä tai vähän jo sulaneinakin niitä useimmiten vaan nuollaan tai näykitään. En tosin oo koskaan kokeillut pitää niitä niin pitkään kupissa kunnes menis pilalle, ettei saisi mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen luun... Joskus meni pussillinen jotain possun luita hukkaan kun eivät maistuneetkaan herralle... Ehkä sitäkin voisi kokeilla taas uudelleen.

Tota rajoitettua ruokintaa ollaan viime aikoina tehty ehkä hieman epäjohdonmukaisesti/satunnaisesti ja ainakin silloin kun vuorokauden verran kieltäytyy ensin ruoasta, niin yllättäen alkaakin maistumaan, ihan sama oli siinä ruoassa sitten niitä Mushin pullia, riisiä tai kananmunia lihan kera. Harvoin silloinkaan syö kerralla kaikkea sitä mitä kuppiin on laitettu, vaan saattaa puolen tunnin - tunnin aikana imuroida sen napaansa... :roll:
Shiba, Mori ♂
Blogi

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 10.07.2015 klo 03:47  
+
0

Scorpion kirjoitti:

Tiedättekö, saako koira glukosamiinia syömällä rustoja/niveliä? Onko eroa syöttääkö selkärankaa, rustoluuta ym? Onko glukosamiinilisä terveelle koiralle edes tarpeellinen? :mietiskel:Periaatteessa saa, mutta määrät on niin pieniä että parempi ottaa se purkista. Itse rustosta määrä olisi ihan hirveä. Ja ei oikeastaan, mutta ennaltaehkäisyssä ihan ok.
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu
(Viestiä on muokattu perjantaina, 10.07.2015 klo 03:48)

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 10.07.2015 klo 21:41  
+
0
^Hihii, vihdoin joku vastas :jjei: Kiitos!

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 12.07.2015 klo 21:39  
+
0
Oh, voiskin itsekin joskus kokeilla Lepolle tarjota tuota Maukas Tarmoa, kun siinä ei oo possuakaan.
Rustoluiden syömisestä ja syöntialustasta päivitystä: tänään Lepponen sai ensimmäistä kertaa kanan siiven, annoin jäisen kohmeisena että menis vielä enemmän aikaa ja 5min se sitä rouskikin, visusti luunsyöntiviltillään. Meinas mokoma siipi luikahtaa pakoon kun lattialle tipahti suusta niin siirsi taitavasti takas viltille. :cool: Kanankauloja Leppo on siis saanut tähän asti, niissä menee pari sekuntia sulina (ei siis pureksi, joten oon antanu ne jäisinä) ja jäisinäkin on varmaan minuutissa syöty. Mut juup, täällä on ainakin ihan hyvin opittu tuo viltti, pyörii kookipötkylä aina pari nättiä ympyrää tohkeissaan kun otan viltin kaapista lattialle. :nauru:

Mutta on se kyllä ehkä tehtävä syksymmällä eliminaatiodieetti sit kun nuo (oletettavasti) siitepölystä johtuvat kutinat lakkaa, niin saa varmuuden siihen että onko muita ruoka-aineallergioita kun possu.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

  Siirry sivulle: 1 ... 17 18 19 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26165
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263761
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.10.2020 klo 16:00)