Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Torstaina, 26.12.2013 klo 18:39

Koirat vain remmilenkeille rakettimyynnin aikana

Huomenna 27.12 alkaa ilotulitteiden myynti. Samalla alkaa koiranomistajien vuoden ikävimmät päivät. Joka vuosi lukuisia koiria säikähtää raketteja ja lähtee karkuun. Lisäksi koiria traumatisoituu rakettien paukuttelun johdosta.


Rakettimyynnin aikana koiria kannattaa ulkoiluttaa vain remmissä ja siirtää vapaanajuoksutukset suosiolla uudenvuoden jälkeiselle ajalle.

Uudenvuoden raketteja saa myydä 27-31.12 ja ampua 31.12.2013 klo 18.00- 1.1.2014 klo 2.00 välisenä aikana. Valitettavasti kaikki eivät malta odottaa uudenvuodenaattoon asti eivätkä ymmärrä rakettien paukuttelun vaikutuksia.

Kaikki koirat eivät ole paukkuarkoja, joten liian suurta numeroa ei kannata tilanteesta tehdä. Vaikka koira ei olisikaan paukkuarka, kannattaa se ulkoiluttaa seuraavien päivien ajan vain remmissä, koska tottelevainenkin koira voi säikähtää raketteja ja karata.

Uudenvuodenaattona kannattaa käyttäytyä mahdollisimman normaalisti. Hyvissä ajoin ennen iltakuutta koira kannattaa viedä pitkälle remmilenkille. Tämän jälkeen kannattaa kaikki verhot sulkea, radio tai televisio laittaa päälle ja käyttäytyä itse rauhallisesti. Mikäli koiran tiedetään paukkuaraksi, voi välipäivien aikana olla yhteydessä omaan eläinlääkäriin ja pyytää erilaisia rauhoittavia valmisteita koiran avuksi.

Koirat.com toivoo myös, että kaikki koiranomistajat levittäisivät tietoa ennenaikaisen rakettienampumisen vaikutuksesta koirattomille uudenvuodenjuhlijoille. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä, että rakettien ampumiskielto ei ole pelkästään TUKESin herrojen keksimä sääntö. Joka vuosi liian monta koiraa pääsee karkuun rakettien ampumisen vuoksi eikä kaikkia saada takaisin kotiin. Lisäksi liian monesta koirasta tulee paukkuarka, jonka kanssa normaalin arjen äänetkin muodostuvat ongelmaksi uutenavuotena tulleen trauman takia.

Artikkeli julkaistiin Koirat.comissa myös vuosi sitten lähes samansisältöisenä. Uutinen nostettiin nyt esiin, kun aihe on taas valitettavan ajankohtainen.

Koirat.com - 26.12.2013

Aiheeseen liittyviä uutisia: