Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Sunnuntaina, 13.02.2011 klo 17:57

Koira synnytti näyttelyssä

Tänä viikonloppuna Helsingissä kutsukilpailuna järjestetyssä Champion of Champions - näyttelyssä on noussut kohu. Näyttelyssä oli ns. turistikoirana narttu, joka synnytti kesken gaalan.


Tapaus tuli järjestäjien tietoon synnytyksen ollessa käynnissä. Paikalla ollut eläinlääkäri varmisti nartun ja pentujen kunnon ja kehotti omistajaa viemään nartun ja pennut pois paikalta välittömästi kun se olisi koirien kannalta turvallista. Erityisesti koiramaailmaa järkyttää se, että nartun paikalle tuonut henkilö, nartun omistaja, on palkittu kasvattaja, joka toimii myös rotujärjestössään aktiivisesti.

Valtioneuvoston asetuksen mukaan "Nartulle on annettava mahdollisuus synnyttää rauhalliseen, mukavaan paikkaan, joka on sille etukäteen tuttu tai johon sen on annettu tutustua riittävän varhain ennen synnytystä. Nartulle, joka valmistautuu synnytykseen tai jolla on imetettäviä pentuja, on annettava mahdollisuus olla rauhassa."

Champion of Champions - tapahtuman järjestäjät ovat tehneet asiasta tarvittavat ilmoitukset sekä eläinsuojeluviranomaisille että Suomen Kennelliittoon.

Linkki Champion of Champions-kutsuvieras gaalan tiedotteeseen

Koirat.com - 13.02.2011

Aiheeseen liittyviä uutisia: