Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
Koirat.com kuvituskuva
UUTINEN - Torstaina, 09.05.2013 klo 19:28

Koirat.com arvioi - Paras Kirja Koirastani

Ruotsalaisen Fill&Tell-kustantamon 10.5 ilmestyvä Paras kirja koirastani on värikäs ja selkeä täyttökirja, johon voi kerätä koiran kaikki elämänvaiheet yksiin kansiin. Pienet virheet eivät estä Koirat.comia suosittelemasta kirjaa kaikenikäisille koiraharrastajille, jotka tykkäävät itse kirjoittaa oman koiransa elämänkertaa.


Ensimmäinen selailukerta antaa kirjasta lupaavan vaikutelman. Tilaa on todella kattavasti erilaisille tilanteille, harrastuksille ja elämänvaiheille. Kirja ottaa huomioon niin urokset kuin nartutkin sekä sekarotuiset että puhdasrotuiset. Näitä olen pureskellut rikki -kohtaan on saatu hyvä valikoima tyypillisimpiä esineitä, joita pennut pureskelevat. Kirja on painettu vahvalle, hyvälaatuiselle paperille ja kuvitus on mukavan värikästä. Kierresidonta tekee kirjasta helppokäyttöisen ja tilaa omille valokuville ja teksteille on runsaasti. Eläinlääkärikäynneille varattu taulukko on selkeä. Taulukossa on tilaa niin oireille, hoidolle kuin päivämäärillekin ja näistä tiedoistahan voi olla paljonkin hyötyä myöhemmin. Lisäksi kirjan lopussa on muovitasku, johon voi laittaa talteen muistojen ohella vaikkapa koiran passin.

Tarkemmalla lukemisella kirjasta löytyy huomautettavaakin. Paras täyttökirja koirastani sortuu käännöskirjallisuudelle tyypilliseen ongelmaan eli asiatarkastuksen puutteeseen: "minut on rekisteröity [ ] sirulla [ ] tatuoinnilla". Kyse ei ole rekisteröinnistä vaan tunnistusmerkinnästä. Samassa yhteydessä on kohta, mihin voi täyttää koiran rekisterinumeron. Suomessa rekisterinumerolla ei tarkoiteta tatuointia tai sirunumeroa vaan puhdasrotuisen koiran rekisteröintinumeroa Suomen Kennelliitossa. Kirjan alkuperäisteos on kuitenkin ruotsalainen ja Ruotsissa kaikki maassa pysyvästi asuvat koirat - myös sekarotuiset - on rekisteröitävä. Lisäksi nykyään mikrosirutus on pennuille käytännössä ainoa mahdollinen tunnistusmerkintätapa. Hieman häiritsee myös pieni epäloogisuus sivujärjestyksessä: yhdellä aukeamalla on aukkokohta koirapäiväkodille, välissä on yksi aukeama kavereista ja vasta sen jälkeen tulee aukeama, johon voi kirjoittaa loma-aikojen hoidosta ja muusta matkailuun liittyvästä. En ole oppinut mitään uutta täytettyäni ___ vuotta -kohta tuntuu lannistavalta, mutta toisaalta vieressä on hauska piirroskuva joka kyseenalaistaa säännön etteikö muka vanha koira enää oppisi uusia temppuja.

Paras kirja koirastani sopii erityisesti henkilölle, joka tykkää tehdä itse. Kirja sopii myöskin henkilölle, joka haluaa tallettaa muistiin oman koiransa kommelluksia ja kirjoittaa käsikirjaa omasta koirastaan. Mikäli koiran laumaan kuuluu useita henkilöitä, saa kirjan täyttämisestä mukavan yhteisen puuhan.

Koirat.com - 09.05.2013

Aiheeseen liittyviä uutisia: