Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
Koirat.com kuvituskuva
UUTINEN - Lauantaina, 18.02.2012 klo 22:53

Koirat.com arvioi: Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista

Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista on satasivuinen kokoelmateos täynnä pieniä, mielenkiintoisia ja jopa yllättäviäkin tiedonmurusia koirista, niiden nykytilanteesta ja niiden historiasta. Kirjan tarkoituksena on tarjota viihdyttävällä tyylillä koiratietoutta.


Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista jättää lukijalle päällimmäiseksi tunteeksi sen, että se on nimenomaan on viihdyttävä tietokirja. Se sisältää paljon mielenkiintoista tietoa niin koirien historiasta, sanojen ja rotujen alkuperästä kuin myöskin uusista harrastuksista. Aiheet vaihtelevat täysin laidasta laitaan esihistoriallisista tarinoista ja lammaskoirakilpailuiden esittelyistä aina sarjakuvakoiriin asti.

Ehdottomasti parhaiten kirja ajaa asiansa KePon* perusteoksena. Kirja tarjoilee paljon tärkeää perustietoa, kuten koiran anatomiaa, roturyhmien esittelyä ja selityksen sille, miksi häntää heiluttava koira saattaa purra. Näitä perustietoja ei kuitenkaan esitetä tylsästi eikä kuivasti, vaan sopivan pieninä annoksina ja kuvien kera. Kirja myös luetutettiin yhdellä KePolla. Hän piti kirjaa puolisonsa tavoin hyvänä perusteoksena, joskin jotkut pikkuasiat hieman häiritsivät. “Kaikkihan tietävät”-aloitus nostatti hieman verenpainetta ja sai lukijan hetkeksi kysymään itseltään “no miksi minä sitten tätä kirjaa luen jos kerta kaikki nämä jo tietävät”.

Kaikenkattavasta peruskoirateoksesta ei missään nimessä ole kysymys, mutta eipä teosta ole sellaiseksi alunperinkään tarkoitettu. Kirja tarjoaa pikemminkin pintaraapaisuja sieltä ja täältä. Tästä syystä se sopii hyvin KePoille, jotka eivät välttämättä jaksa perehtyä täyspainoisesti tylsiin ja kuiviin arkiasioihin vaan haluavat pikemminkin saada pientä knoppitietoa, jolla loistaa seuraavassa saunaillassa. Toisaalta vannoutuneelle harrastajalle kirja tarjoaa myös paljon uutta tietoa.

Lukukokemuksena Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista on positiivinen. Se kannustaa lukijaansa oppimaan vielä vähän, vielä syvällisempiä asioita koiramaailmasta. Päivän päätteeksi sen voi luovuttaa eteenpäin KePolle iltalukemiseksi.

Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista. Useita kirjoittajia ja toimittajia. Julkaisija: Atena-kustannus


*KePo = koiramaailman slangia, monilla naispuolisilla koiraharrastajilla asuu kotona KePo eli KennelPoika. Tarkoittaa yleensä poikaystävää/avomiestä/aviomiestä, joka avustaa koira-arjen pyörittämisessä ja mahdollisesti myös koiraharrastuksissa.

Koirat.com - 18.02.2012

Aiheeseen liittyviä uutisia: